Hoe kies je de juiste maat voor jouw tafelkleed

Of het nu gaat om een ​​feest met vrienden, een romantisch rendez-vous of een ontspannend diner voor één, een mooi linnen tafelkleed is het perfecte basisstuk voor verschillende gelegenheden. Het kiezen van de verkeerde maat tafelkleed kan echter uw tafelaankleding ernstig in de war sturen. Volg onze eenvoudige maattabel voor tafelkleden om dit te voorkomen.

meet je tafelblad

Gebruik eerst een meetlint om de lengte en breedte van uw tafelblad van rand tot rand te meten. Vergeet niet het blad toe te voegen als u van plan bent om wat extra gasten te ontvangen.

" fine goods for a natural home "

bepaal de overhang van je tafelkleed

Uw volgende stap is het bepalen van de gewenste lengte van uw tafelkleed - het tafelkleed laten vallen. De lengte van de druppel wordt bepaald door uw smaak, de gelegenheid en de look die u wilt bereiken. Een standaard drop voor een informele tafelsetting is tussen de 6 en 10 inch (15-25 cm), terwijl drops voor een formele setting iets langer zijn, meestal tussen de 8 en 12 inch (20-30 cm).

bereken de breedte en de lengte van je tafelkleed

Zodra u de gewenste lengte van de druppel hebt bepaald, vermenigvuldigt u dit cijfer met twee en voegt u het toe aan de lengte en breedte van uw tafel. Hier is de formule:

Tafellengte + (uitvallengte x 2) = tafelkleedlengte

Tafelbreedte + (uitvallengte x 2) = tafelkleedbreedte

Als uw tafelblad bijvoorbeeld 40 "breed x 60" lang is en u een daling van 8 "wilt, voegt u 16" (8x2) toe aan de lengte en 16 "aan de breedte. Het tafelkleed moet dus 56 "breed x 76" lang zijn.

Nu je de juiste afmetingen hebt bepaald, kun je naar het leuke gedeelte gaan: winkelen. Onze linnen tafelkleden zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten.

MEETGIDS: HOE TE METEN VOOR EEN TAFELKLEED

30 SEPTEMBER 2018

Tafelkleed blijft het basis en belangrijkste accent van een eetkamertafel. Naast een elegante decoratie en een handig hulpmiddel om de toon te zetten voor een evenement, beschermen tafelkleden de oppervlakken ook tegen hitte, krassen, morsen en andere beschadigingen. Zo kiest u de juiste tafelkleedmaat voor u:

 

MEET UW TAFEL

 

Als uw tafel vierkant of rechthoekig is, meet dan de volledige breedte en lengte van de tafel van begin tot eind. Als uw tafel rond is, meet u de diameter van de tafel van de ene rand naar de andere door het midden.

 

KIES DE TAFELKLEDING DROP

 

De val van het tafelkleed - oftewel de ruimte vanaf de rand van de tafel tot waar het tafelkleed eindigt - hangt af van het soort gelegenheid waarvoor u zich voorbereidt. Als het een informeel samenzijn is met familie en vrienden, is een druppel van ongeveer 6-12 inch (15-30 cm) aan elke kant voldoende. Voor een meer formele bijeenkomst zoals een bruiloft, moet de druppel langer zijn, ongeveer 15-30 inch (38-76 cm).

 

VOEG DE AFMETINGEN SAMEN TOE

 

Dus je hebt de breedte en lengte van je tafel - om de uiteindelijke afmetingen van je tafelkleed te krijgen, moet je aan elke kant de gewenste druppel toevoegen. Met andere woorden, als je tafel 55 inch breed en 70 inch lang is en je hebt gekozen voor een drop van 15 inch, dan moet je 30 inch toevoegen aan de breedte en 30 inch aan de lengte van je tafel. met een 85x100 inch tafelkleed.

 

Hetzelfde geldt voor een ronde tafel: voeg gewoon twee keer de gewenste druppel toe aan de diameter, bijvoorbeeld: als uw ronde tafel 55 inch meet en u wilt een druppel van 15 inch, moet u een rond tafelkleed van 85 inch kopen.

 

Gebruik lopers, placemats, servetten en onderzetters om uw eettafel nog verder te verfraaien. Houd er rekening mee dat we een tafelkleed op maat kunnen maken met de door u gewenste afmetingen - neem gewoon contact met ons op! Lees onze Linnenverzorgingsgids voor tips over het onderhoud van linnen tafelkleden.

Sfeervol tafelen met linnen

Dek je tafel sfeervol met een puur linnen. Prachtig geweven en 100% natuurlijk. Je kan kiezen uit de mooiste natuurlijke tinten. Of het nu gaat om een sfeervol ontbijt, een gezellige lunch met vrienden of een luxe diner met de familie. Met een linnen tafelkleed en linnen servetten maak jij jouw tafel extra sfeervol. Linnen heeft dankzij zijn licht onregelmatige structuur en zachte glans een natuurlijke ongedwongen uitstraling. Linnen hoeft niet perfect netjes gestreken want juist de kleine kreukels geven linnen karakter. 

Geniet van een sfeervolle gedekte tafel met mooi tafellinnen. Ons tafellinnen wordt in onze studio op maat voor je gemaakt. We gebruiken de allerbeste kwaliteit Europees linnen en laten het speciaal naar eigen ontwerp weven. 100% natuurlijk met in verschillende mooie kleuren. Bel of mail ons voor meer informatie voor op maat gemaakte tafellinnen. Of bekijk hier de collectie tafellinnen.