Linnen gordijnen filteren het licht, geven een natuurlijke uitstraling aan je huis en zorgen voor privacy en comfort. Onze gordijnen zijn van uitstekende kwaliteit Europees linnen.

Linnen is een natuurproduct en beweegt mee met de seizoenen. Als het wat kouder en vochtiger is valt het gordijn wat zwaarder en langer. Als het droog en warm is zal het gordijn iets korter worden. Daarom adviseren wij altijd om linnen gordijnen ‘slepend‘ te maken. Dit betekend dat ze tussen de 2-5 cm langer worden dan dat je aangeeft bij de maten. Hiermee voorkom je dat je eventuele variaties in hoogte ziet. 

Op dit moment maken wij alleen maar gordijnen met band. De plooi wordt gemaakt d.m.v. de haken of d.m.v. een gordijnroede. Dubbele plooien of ringen zijn op dit moment geen optie. De plooien worden ook niet doorgestikt. Hierdoor krijg je een luchtig en licht gordijn.

Inmeten raam met gordijnrails ( zie ook bijgevoegde tekening )

  • Meet de totale lengte van je gordijnrails. Dit wordt de breedte van je linnen gordijn ( tekening A ). Geef aan of je het gordijn in 1 of 2 delen wilt hebben 
  • Meet de afstand van de bovenkant van de gordijnrails tot op de vloer. Dit is de hoogte van je linnen gordijn. Doe dit aan de linkerzijde, in het midden en aan de rechterzijde ( tekening B, C en D ).
  • Wij bereken 2 keer de breedte van de door jouw aangegeven maat voor het gordijn. Hierdoor valt het gordijn mooi en soepel.

 

Hoe meet je gordijnen in.

 

Inmeten raam met gordijnroede 

  • Meet de lengte van de gordijnroede tussen de afsluitdoppen. Dit is de breedte van je linnen gordijn.
  • Meet de afstand van de bovenkant van de gordijn roede tot op de vloer. Dit is hoogte van je linnen gordijn ( tekening B, C en D ).
  • Wij bereken 1,5 keer de breedte van de door jouw aangegeven maat voor het gordijn. Hierdoor valt het gordijn mooi en soepel. 

De hoogte van de zoom in de onderzijde van het gordijn is altijd in overleg met de klant. Standaard adviseren wij 8 cm hoog. Als wij de maten hebben ontvangen dan kunnen wij een definitieve breking doorgeven. Deze berekening is inclusief gordijnband, eventuele haken, de benodigde stof, maakkosten en verzending. Bij bijzonder maatwerk of andere verzoeken kunnen er bijkomende kosten worden gerekend. Hiervoor nemen wij altijd eerst contact op met de klant.

Voor het inmeten is het mogelijk om gebruik te maken van onze afstandmeter met laser. Hiermee kunt u zeer precies de hoogte en de breedte inmeten. Zeker bij huizen met een hoog plafond is dit aan te raden. Hiervoor vragen wij een borg van € 60,-. Deze sturen wij u kosteloos toe, de retourkosten zijn voor uw eigen rekening. Het bedrag van de borg storten we terug op uw rekening als wij de afstandsmeter weer in goede orde ontvangen hebben.

Mocht u verder nog vragen hebben of er toch niet uitkomen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Per mail : info@puurlifestyle.com of telefonisch: 06-18 56 70 73.

Gordijn met haken en gordijnrails. Enkele plooi d.m.v. haken.

Technische tekening van gordijnen met een enkele plooi.

Gordijn met band en gordijnroede. 

Technische tekening gordijnen met band voor gordijnroede.