Heerlijk slapen onder linnen beddengoed

Goed en lekker slapen, wie wil dat nou niet? Een goede nachtrust is belangrijk voor je, daar zijn we het allemaal over eens. Er zijn meerdere factoren die daar aan bijdragen, waaronder de keuze van je beddengoed. Ik denk dat het goed is om daar even bij stil te staan. Je brengt tenslotte zo ongeveer 1/3 van je leven door in bed!

Waarom kiezen voor linnen beddengoed?

Waar hou je rekening mee als je een keuze maakt voor je dekbedovertrek en kussenslopen? Wat vind jij belangrijk als het om jouw nachtrust gaat? Het is goed om deze dingen op een rijtje te zetten voordat je jouw beddengoed koopt.

" For the love of linen "

De keuze voor linnen beddengoed is voor mij persoonlijk dus niet zo heel moeilijk. Een linnen dekbedovertrek heeft alle voordelen en eigenschappen die ik zoek voor een mooie uitstraling in mijn slaapkamer en voor een goede nachtrust.

linnen beddengoed, met dekbedovertrek en kussenslopen

Linnen beddengoed is een duurzame keuze

  • linnen gaat lang mee
    Linnen is de sterkste natuurlijke vezel die er bestaat op deze wereld. Linnen is tot bijna 3 keer zo sterk als katoen. Een linnen dekbedovertrek gaat hierdoor twee keer zo lang mee als een katoenen dekbedovertrek. Daarnaast is linnen recyclebaar en volledig biologisch afbreekbaar in de natuur.
  • milieuvriendelijk
    De hele productie van linnen is een natuurlijk proces. Linnen is afkomstig van de vlasplant. Deze groeit in een omgeving zonder pesticiden en extra irrigatie. Alle delen van de vlasplant kunnen gebruikt worden, zo gaat er niks verloren. Van de langere vezels wordt door een langdurig en ingewikkeld proces ons mooie linnen gemaakt.

Linnen is vochtabsorberend

Een andere eigenschap van linnen is dat het absorberend is. Het kan tot wel 20% van het eigen gewicht opnemen aan vocht, daarna gaat het pas vochtig aanvoelen. Linnen beddengoed is dus ideaal voor mensen die s’nachts veel transpireren of tijdens een warme zomernacht.

Linnen hoef je niet te strijken

Een van de grootste voordelen is dat je je linnen dekbedovertrek niet hoeft te strijken. Het mag natuurlijk wel, maar de mooie, natuurlijke uitstraling van de linnen stof komt juist beter tot zijn recht als je dit niet doet.

Linnen beddengoed is hypo-allergeen en antibacterieel

Door de structuur van linnen gedijt huisstofmijt er niet op. Dat is voor iedereen gezond, maar vooral fijn als je gevoelig bent voor stof, last hebt van allergieën of astma hebt. Linnen beddengoed is uitermate goed bestand tegen bacteriën en schimmels. Het heeft het unieke vermogen om bepaalde bacteriën te doden en de verspreiding van bepaalde ziektekiemen te stoppen. Als je snel last hebt van huiduitslag of je hebt eczeem, dan zou ik zeker adviseren om een linnen dekbedovertrek en kussensloop te overwegen. Verder heeft linnen van nature een vuil- en stof afstotend vermogen. De stof wordt ook niet statisch geladen omdat linnen 100% natuurlijk is. 

Slapen onder linnen is gezond voor je

Je huid is een orgaan dat stoffen opneemt uit de omgeving. Aangezien we bijna een derde van ons leven in bed liggen, is het een fijn idee dat linnen beddengoed zonder chemische middelen is geproduceerd. 

Kortom; kiezen voor linnen beddengoed is niet alleen maar duurzaam en goed voor het milieu, maar ook voor je eigen gezondheid en welzijn. Het is een bewuste keuze die je kunt maken om jezelf en de planeet te beschermen!

Linnen beddengoed kopen?

Bekijk hier onze hele collectie linnen beddengoed.

Wij verkopen linnen dekbedovertrekken, linnen kussenslopen, linnen lakens en linnen hoeslakens in verschillende maten.

Al ons linnen beddengoed wordt gemaakt in ons eigen atelier. Wij maken ook linnen beddengoed op maat. Wil je een andere afmeting of heb je andere wensen, mail ons en dan nemen we zsm contact met je op!