Op dit moment maken wij alleen gordijnen met band. De plooi wordt gemaakt d.m.v. haken of een gordijnroede. De plooien worden niet doorgestikt, hierdoor krijg je een licht en luchtig vallend gordijn.
Dubbele plooien of ringen zijn op dit moment niet mogelijk.

Type ophangsysteem

Optie 1. Gordijnrails

Gordijnen voor gordijnrails worden voorzien van band. Een enkele plooi wordt gemaakt door middel van haken. De haken worden meegeleverd met de gordijnen.
Technische tekening van gordijnen met een enkele plooi.

Optie 2. Gordijnroede

Gordijnen voor een gordijnroede worden voorzien van band. De plooi ontstaat door de roede zelf.
Technische tekening gordijnen met band voor gordijnroede.

Inmeten gordijnen

Optie 1. Inmeten raam met gordijnrails ( zie ook afbeelding )

 • Breedte (A)
  Meet de totale breedte van je gordijnrails. Bij een gordijnrails maken we de gordijnen uiteindelijk 2 x de breedte van de gordijnrails. Hierdoor valt het gordijn mooi en soepel. Deze lengte hoef je zelf niet mee te rekenen.
 • Hoogte (B, C en D)
  Meet de afstand van de onderkant van de gordijnrails tot op de vloer. Doe dit aan de linkerzijde (B), in het midden (C) en aan de rechterzijde (D). We maken het gordijn 2-5 cm langer, zodat deze 'slepend' valt. Deze lengte hoef je zelf niet mee te rekenen. 
 

Optie 2. Inmeten raam met gordijnroede (zie ook afbeelding)

 • Breedte (A)
  Meet de totale breedte van je gordijnroede. Bij een gordijnroede maken we de gordijnen uiteindelijk 1,5 x de breedte van de gordijnrails. Hierdoor valt het gordijn mooi en soepel. Deze lengte hoef je zelf niet mee te rekenen.
 • Hoogte (B, C en D)
  Meet de afstand van de bovenkant van de gordijnroede tot op de vloer. Doe dit aan de linkerzijde (B), in het midden (C) en aan de rechterzijde (D). We maken het gordijn 2-5 cm langer, zodat deze 'slepend' valt. Deze lengte hoef je zelf niet mee te rekenen. 

Gordijn in 1 of 2 delen

Bij een gordijn in 1 deel, wordt het gordijn naar 1 kant open geschoven. Bij 2 delen kan het gordijn naar 2 kanten open geschoven worden. Zie afbeelding.

Zoom onderzijde gordijn

De hoogte van de zoom in de onderzijde van het gordijn is altijd in overleg met de klant. Standaard adviseren wij een zoom van 8 cm hoog.

Offerte aanvragen

Voor het opstellen van de offerte hebben wij de volgende gegevens nodig:

 • Wilt u een gordijn voor een rails of voor een roede?
 • Breedte gordijnrails (zoals hierboven uitgelegd)
 • Hoogte (zoals hierboven uitgelegd)
 • Wilt u het gordijn in 1 of 2 delen?

Als wij de bovengenoemde gegevens hebben ontvangen dan kunnen we een berekening maken en een offerte opstellen.

Deze offerte is inclusief gordijnband, eventuele haken (bij een rails), de benodigde stof, maakkosten en verzending. Bij bijzonder maatwerk of andere verzoeken kunnen er bijkomende kosten worden gerekend. Hiervoor nemen wij altijd eerst contact op met de klant.

afstandmeter lenen

Voor het inmeten is het mogelijk om gebruik te maken van onze afstandmeter met laser. Hiermee kunt u zeer precies de hoogte en de breedte inmeten. Zeker bij huizen met een hoog plafond is dit aan te raden. Hiervoor vragen wij een borg van € 60,-. Deze sturen wij u kosteloos toe, de retourkosten zijn voor uw eigen rekening. Het bedrag van de borg storten we terug op uw rekening als wij de afstandsmeter weer in goede orde ontvangen hebben.

Mocht u verder nog vragen hebben of er toch niet uitkomen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Per mail : info@puurlifestyle.com of telefonisch: 06-18 56 70 73.